Чищення обличчя та його особливості

Професійний догляд за обличчям та шиєю зазвичай є досить дорогим задоволенням, яке може собі дозволити далеко не кожен. До того ж, не всі навіть мають час на відвідування косметологів. Але альтернативні варіанти, на щастя, можливі.

Наприклад, зробити базове очищення обличчя можна і самостійно прямо у себе вдома. Для цього вам знадобиться лише півгодини вільного часу. А технологія дуже проста у виконанні. Робити таку чистку слід раз на тиждень, а ось тут чистка обличчя вінниця. А її технологія легко застосовується практично для всіх типів шкіри.

Почати слід з ретельного вмивання. Для очищення шкіри обличчя та шиї слід застосовувати гарний засіб. Також дуже важливо зняти з очей макіяж за допомогою спеціального засобу.

Після цього слід скористатися м’яким скрабом, що відлущує. Їм очищають шкіру обличчя за допомогою дуже обережних кругових рухів подушечками пальців. Концентруватися при цьому необхідно навколо носа та в області чола. Якщо ж шкіра у вас комбінована, слід більше уваги приділити тим її ділянкам, які часто у вас стають «жирними» і блищачи. Після цього слід добре сполоснути обличчя водою, адже скраб дуже сушить шкіру.

Наступний крок – розпарювання. Для цього м’яку тканину опускають у гарячу воду, а потім кладуть на обличчя кілька хвилин. Той самий ефект дає не дуже жорстка мочалка, яку занурюють у гарячу воду, а потім нею кілька разів протирають все обличчя.

Коли шкіра розпарена, настав час наносити маску. Якщо шкіра у вас жирна, підійдуть кошти на основі зеленої глини. Якщо ж суха, то застосовуйте краще маски, що зволожують. Наносити їх слід обережно, щоб не торкнутися ділянок навколо очей.

Маску залишають на 10-20 хвилин, після чого її видаляють м’яким вологим рушником. За бажання цей засіб можна навіть не купувати, а приготувати самостійно вдома. А на завершення процедур шкіру зволожують за допомогою спеціальних кремів.