Щітки, фарби, олівці: дитина та малювання

Для занять малюванням дитині потрібні інструменти. Основними матеріалами для малювання є пензлі, олівці, фарби, фломастери, папір тощо. Малювання дуже важливе для малюка, адже за допомогою такого захоплення дитина вчиться пізнавати навколишній світ.

Звичайно ж, не обов’язково у дитини має бути талант до малювання. Такі заняття необхідно проводити для загального розвитку підростаючої людини. Яскраві відбитки на папері викликають у малюка захоплення та почуття задоволеності. Саме тому велике значення має якість використовуваних матеріалів. Фарби та олівці не повинні бути блідими, тому що інтерес дитини згасатиме.

Дуже важливо вибирати якісні та безпечні матеріали для малювання, оскільки часто дитина пробує їх на смак. Додавання хімічних барвників не принесе користі дитячому організму. Багато батьків готують фарби в домашніх умовах, що дозволяє не тільки заощаджувати кошти, а й зберегти здоров’я малюка. Натуральні барвники – це соки різних овочів і фруктів (буряк, морква і т.д.).

Кожну дитину варто поступово привчати до малювання різними інструментами. Наприклад, олівці та фломастери розвивають почуття координації та чіткості ліній, що проводяться. Пензель і фарби вимагають дотримання пропорцій води, щоб отримати насичений відтінок.

Заняття малюванням чудово розвивають фантазію, тому що дитина під час занять віртуально представляє персонажа або якісь фрагменти, після чого робить замальовки на аркуші паперу.

Не слід лаяти дитину за забруднений одяг та брудний стіл. Такі проблеми незрівнянні з користю малювання. У цей час дитина своєрідно намагається вивчити навколишній світ. Достатньо після занять вимити дитину та привчити її прибирати за собою робочий стіл. Надалі юний художник малюватиме акуратніше, оскільки в його обов’язки входить прибирання приміщення та столу для малювання. Таким чином, одночасно прищеплюється і почуття дисциплінованості та акуратності.