Найкращі дієти на тиждень

Змішана кефірна дієта за тиждень дозволяє позбутися від 5 кг зайвої ваги. Перші 4 дні вживайте по півтора літра кефіру, додаючи такі продукти: понеділок – 5 відварених картоплин; вівторок – відварена курка; середовище – відварена риба; Четвер – відварене нежирне м’ясо (всі продукти по 150 г). У п’ятницю їжте овочі та фрукти у будь-яких кількостях, у сирому, тушкованому чи відварному вигляді, за винятком авокадо, бананів та винограду. У суботу вам доведеться посидіти на кефірі, а в неділю – на мінеральній негазованій воді. Але результат того вартий. Щоб не повернути втрачені кіло, далі постарайтеся їсти помірковано. Після завершення дієти протягом двох тижнів (але не більше) попийте т.зв. антицелюлітний чай, приготований з відвару листя петрушки (але його не можна вживати людям, які мають проблеми з нирками).

Погодинна дієта вам підійде, якщо ви маєте можливість кожні дві-три години робити перекушування. Але, перш за все, приберіть з раціону картопля, морква, буряк, бобові та цукор. Молочні продукти потрібні лише знежирені. Пити можна звичайну воду, трав’яні чаї, узвари без цукру, відвар шипшини та чай «каркаде», щодня не менше 2 літрів рідини. Отже, сама дієта починається з 7:30 ранку з прийому фрукту. Через півгодини з’їжте трохи каші на молоці. Потім кожні дві-три години по черзі: напій, фрукт, нежирний салат, відварене м’ясо чи рибу з овочами, фрукт, капустяний відвар чи кефір, омлет чи салат із кефіром чи йогуртом. До щоденного раціону можуть входити також трохи сиру, горіхів, кальмарів, кураги та чорносливу, хліб грубого помелу, нежирний сир, яйця, гриби та ін. А ось неділю слід зробити розвантажувальним днем. Цього дня їжте лише яблука.

На тиждень розрахована і капустяна дієта. Її основа – суп із цього овочу. Суп готується з 500 г білокачанної капусти, 5 цибулин і морквин, двох солодких перців та помідорів, чотирьох стебел селери та 100 г темного рису. Цей суп можна їсти стільки, скільки хочете. Щоб його урізноманітнити, додайте по одному продукту на день – фрукти, свіжі овочі, нежирні молочні продукти, нежирне відварене м’ясо або рибу. Таким чином, ваш організм відпочине від надмірного поклоніння холодильнику, позбавиться, як мінімум, трьох кілограмів ваги і матиме всі потрібні вітаміни та мінерали.

Безшкідливою та дієвою вважається гречана дієта. Ця крупа дуже корисна, у ній багато калію, кальцію, заліза, магнію, вітаміну В та інших елементів. Але звичним способом її готувати не варто, щоб не позбавляти крупи корисних властивостей. Для дієти замочуйте гречку на ніч в окропі. Вранці злийте зайву воду та їжте. Але починати день слід із склянки води із ложкою меду. Вважається, що цей захід дозволить підтримати енергію в організмі і позбавить головного болю. Якщо така монодієта для вас важка, спробуйте додавати до гречки овочі, фрукти та соки, а також кефір.

Дуже популярна також літня дієта. Вона дозволяє почати вирішення проблеми з надмірною вагою і при цьому не позбавляє вашого організму необхідних йому поживних речовин. Дієта дуже проста. По черзі робіть овочевий, фруктовий, ягідний, кисломолочний і знову овочевий та ягідний дні. А в неділю пийте лише соки. Дари літа підбирайте на свій смак і розсуд. Їх можна їсти сирими або відвареними, приготованими на пару або запеченими, у будь-якій кількості. Приймайте також не менше півтора-двох літрів рідини на день.

І, нарешті, небагато, але нешкідливо схуднути за тиждень можна, якщо ви будете їсти всі продукти, які вам подобаються (крім, звичайно, жирних та смажених), але розрахуєте свій добовий раціон так, щоб у сумі їхня енергетична цінність не перевищувала 1450 ккал, а в неділю – 600 ккал.

Але, вирішуючи сісти на якусь дієту, майте на увазі, що швидке схуднення – це завжди стрес для організму. І якщо в ньому вже є якісь збої – болить печінка, є камені в нирках, пустує підшлункова залоза та ін., перш ніж обмежувати себе в їжі та вживати одноманітну їжу, багато разів подумайте. І обов’язково порадьтеся з лікарем.