Як жити з чоловіком після його зради

Якщо почуття все ж таки залишилися, а в серці живе надія, значить, стосунки ще можна врятувати. Але пам’ятайте, що все залежить лише від вас. Отже:

Для початку перестаньте будувати з себе жертву. Так ви підвищите самооцінку, та й чоловік більше вас поважатиме і цінуватиме. Звичайно, вам неприємно і боляче, проте співчувати собі і дивитися назад – це абсолютно безперспективна справа. Тільки взяти себе до рук вам потрібно негайно. Досить відчувати себе легкою порошинкою, що носиться за вітром. Краще станьте гнучкою, але не ламається вербою.

Нікого не звинувачуйте: ні себе, ні чоловіка, що провинився, ні жінку, з якою він вам змінив. Після зміни і часом дійсно хочеться влаштувати скандал з неодмінним розбиванням тарілок і чашок. Можливо, це навіть принесе вам тимчасове заспокоєння. Проте буйні сцени ніяк не зміцнять ваші стосунки. Намагайтеся притримати свою гордість і спробувати увійти в роль чоловіка. Можливо, він справді почувається винним і щиро намагається виправитися. Не ускладнюйте ситуацію.

Намагайтеся забути те, що трапилося (нехай і здається неможливим) і пробачити свого чоловіка. Це найскладніший, але й найнеобхідніший крок. Постарайтеся заново навчитися довіряти своєму коханому, перемагати в собі підозрілість і настороженість. Можна поговорити з ним про те, що у вас зараз також складний період. Нехай він намагатиметься не давати приводів для ревнощів.

Звичайно, складно дотримуватися порад, які закликають до внутрішнього та зовнішнього спокою, коли заспокоїтися ну ніяк не виходить. Але все ж таки це можливо. Тим більше, якщо ви зважилися після зради чоловіка продовжувати ваші стосунки, значить воно того варте.