Ефективні підліткові дієти

У вік сухариків, чіпсів, фаст-фуду і газованої води підлітки із зайвою вагою – явище досить звичне. Безконтрольність та нехтування процесом прийому їжі здатні викликати ожиріння та проблеми зі здоров’ям. Приведіть свою фігуру в повний порядок завдяки спеціальній дієті для підлітків. Велика кількість сучасних підлітків страждають від зайвої ваги. Найчастіше це обумовлено неправильним харчуванням та відсутністю фізичних навантажень. Результат завжди один – невпевненість у собі, закомплексованість та замкнутість. Адже в підлітковому віці дівчата вже замислюються про кохання та мріють виглядати на всі сто, щоб сподобатися хлопцям.

Для деяких буде достатньо перейти на правильне харчування і підвищити активність, щоб схуднути. Але якщо вам це не допомагає, будуть потрібні серйозні заходи, тому що з зайвою вагою потрібно боротися відразу. Чим довше ви живете із зайвими кілограмами, тим складніше буде з ними впоратися. Для цього існують спеціальні дієти для підлітків, які не завдадуть шкоди здоров’ю, тому що враховують потреби молодого і ще зростаючого організму.

Перший варіант дієти

Сніданок: 150 грамів знежиреного сиру з ложкою меду, одне варене яйце та склянку чаю.
Обід: тарілка супу, приготовленого на овочевому бульйоні, 150 грамів відвареної курячої грудки та полудник: склянка овочевого соку. маслом і сиром.
Вечеря: 150 грамів нежирної відвареної риби (або приготовленої на пару), салат зі свіжої зелені з оливковою олією.

Другий варіант дієти

Сніданок: 200 грамів гречаної каші з відвареним шматочком яловичини, склянка молока або чаю;
Обід: овочевий салат з морквою та капустою, риба на пару та чай без додавання цукру.
Полудень: фрукти (крім бананів та винограду), легкий йогурт.
Вечеря: сирна запіканка без цукру, знежирений натуральний йогурт.

Третій варіант підліткової дієти

Сніданок: 2 хрусткі тости, 100 грамів відвареної телятини, помідор і чай.
Обід: борщ, приготований на овочевому бульйоні, відварене яйце, запечена картопля і салат з капустяного листя.
Вечеря: відварена куряча грудка. солі та зелений чай.

Зростаючий молодий організм здатний швидко спалювати зайві калорії. За дотримання однієї з перелічених підліткових дієт можна схуднути на п’ять-дев’ять кілограмів за два-три тижні. Але недостатньо лише дотримуватись дієти, необхідно займатися спортом і вести активний спосіб життя. Плавайте в басейні, катайтеся на велосипеді, бігайте підтюпцем – все це прискорить обмінні процеси в організмі і забезпечить максимальне спалювання калорій.