Як вибрати наручний годинник

Наручний годинник перестали бути утилітарним атрибутом, перейшовши в розряд статусних аксесуарів. Це свого роду візитна картка, яка може багато розповісти про людину, і тому до вибору годин варто поставитися з усією серйозністю. Сподіваємося, що приве

Наручний годинник перестали бути утилітарним атрибутом, перейшовши в розряд статусних аксесуарів. Це свого роду візитна картка, яка може багато розповісти про людину, і тому до вибору годин варто поставитися з усією серйозністю. Сподіваємося, що наведені в статті поради допоможуть розібратися в тому, на що слід звертати увагу в першу чергу, і вибрати ту модель годинника, яка підійде вам найкращим чином.

Види і особливості наручних годинників

механізм

Серце годин — його механізм, який може бути кварцовим або механічним. Кварцові годинники працюють від батарейки або акумулятора, що заряджається кінетик-ротором або сонячною енергією. У них найнижча похибка ходу. Механічні заводять ручним або авто-заведенням.

корпус

Корпус виготовляється з самих різних матеріалів. Це може бути легкий і недорогий пластик або полімер, латунь, нержавіюча сталь, титановий або алюмінієвий сплав, кераміка або золото.

браслет

Браслети часто виготовляються з тих же матеріалів, що і корпус. Популярні моделі з браслетами з каучуку, тканини і шкіри.

Скло

Найбільш міцним вважається сапфірове скло. Популярно у виробників мінеральне скло, яке легке в обробці і його складно подряпати. У недорогих моделях використовують пластик, який при необхідності можна легко відполірувати.

водонепроникність

Найбільша помилка, що часто призводить власників водонепроникних годин в сервіс — думати, що будь-який годинник з маркуванням Water resistant підходять для занурення в воду. Дійсно, водонепроникним годинах не страшні дощ і бризки, але плавання в басейні або підводне занурення витримають лише годинник з особливою маркуванням