Весілля, як найважливіше свято в житті: етапи святкування і шоу-програма

Як провести весілля за всіма правилами? Це питання важливе для всіх молодят, особливо якщо вони новачки в проведені таких святкувань, але хочуть щоб все пройшло на найвищому рівні. Одною із найактуальніших проблем виступає підготовка шоу на весілля. Справа в тому що організувати дійсно цікаву, оригінальну і веселу програму не так просто. Більшість конкурсів і виступів гості уже бачили, особливо якщо їх часто запрошували на подібні свята. Вихід – запросити професійних артистів з оригінальною програмою.

Етапи святкування

Зазвичай весілля складається з декількох етапів, кожен з яких важливий, але має свій оригінальний настрій, який потрібно підтримати, коли формується шоу-програма. Для більш наочного прикладу розглянемо, на які частини може бути розділене весілля:

  1. Викуп нареченої. Зазвичай саме з цього моменту і розпочинається шоу програма. Викуп нареченої – це, мабуть, один з найстаріших звичаїв, які дійшли до нас, не втративши з часом свого значення. Не всі його дотримуються, але це дійсно непоганий старт свята.В ньому використовуються сучасні конкурси та випробування, кінцева мета яких, щоб наречений, подолавши їх, дістався до нареченої.Якщо планується масштабне свято з великою кількістю рідних і близьких, було б доцільно розпочати саме з викупу, надавши глядачам і нареченим потрібного настрою. Триває він недовго, всього 20 хвилин, тому багато конкурсів непотрібно.
  2. Офіційна реєстрація шлюбу в РАГСі. Молодята можуть зареєструвати свої стосунки в офіційній установі або оформити виїзну церемонію. Останній варіант дозволяє проявити більше фантазії в плані підбору цікавої шоу-програми. Наприклад, музичний супровід, стиль ведення церемонії, різноманітні феєрверки з конфетті, коли молодята поставлять свої підписи на документах.
  3. Вінчання. Все більше молодих пар схиляються до проведення обряду вінчання в церкві. Необхідно заздалегідь відвідати церкву і домовитися про час. Дуже важливо знати, як правильно духовно підготувати себе до таїнства і як повинні бути одягнені молоді. Зазвичай вінчання проходить по старим традиціям. А от після нього можливо поїхати на фотосесію, де зробити цікаві кадри.
  4. Зустріч молодят після РАГСу. Перед входом в зал де буде проводитись святкування, гості обсипають молоду пару рисом і солодощами, щоб їх сімейне життя було ситим і безбідним. Також одним із важливих атрибутів виступає коровай і сіль. Молоді відкушують від весільного короваю, і хто зуміє відкусити більший шматок, той і стане головним у сім’ї.

Все це загалом виступає офіційною частиною весілля, де присутня лише частина гостей. Всі веселощі ще попереду.

Весільний банкет

Весільне застілля розпочинається після приїзду молодих. Гості спокійно наситяться, щоб веселитись цілий вечір.Далі слідують поздоровлення і настає черга першого танцю молодят, а потім триває процес привітання та вручення подарунків від друзів і родичів.

Щоб гості не сумували, адже навіть запальні танці можуть набриднути, потрібно організувати веселу розважальну програму. Наприклад:

  • Хореографічні номери. Запальні танці можуть виконувати не лише гості, але і запрошені колективи.
  • Вокальні номери. Музичний супровід – невіддільна частина свята, але живі виступи музичних гуртів або індивідуальних виконавців дозволить оживити вечір. Такі виступи прикрашають свято.
  • Різноманітні шоу. Це може бути виступ живих статуй чи ростових ляльок, лазерне, паперове шоу і багато інших пропозицій. Їх можна використовувати на протязі всього свята.

Замовити повну організацію свята чи лише декілька розважальних номерів можливо в івент-агенції «Пікан». На сайті pikan.com.ua є можливість ознайомитись з запропонованими послугами.