На що потрібно звернути увагу під час вибору чоловічої вишиванки

Сьогодні не лише вишиванки чоловічі, алей жіночі та дитячі представлені у широкому асортименті. Саме таке різноманіття і збиває потенційного покупця з пантелику, оскільки не кожен виробник дотримується правил технологічного процесу при виготовленні продукції. Тому, щоб не помилитися під час покупки вишитої сорочки, необхідно особливу увагу звертати на матеріали, техніки вишивання і т.д.

Перш за все потрібно обрати перевірений та якісний магазин вишиванки. Оскільки авторитетні виробники використовують натуральні тканини та найкраще обладнання для виготовлення вишитих виробів.

У давні часи для шиття вишиванок використовували конопляне або льняне домоткане полотно. Сьогодні вибір виробничих матеріалів значно багатший. В асортименті представлені сорочки із натурального льону, бавовни, коноплі, шовку, а також різноманітних синтетичних полотен. Більшість виробників для покращення якості одягу до натуральних тканин додають невеликий відсоток штучних волокон. Завдяки цьому сорочки краще тримають форму, а їх експлуатаційні характеристики підвищуються.

Різною є вартість вишиванок. Сукні та сорочки з натуральних тканин коштують дорожче, оскільки відрізняються покращеними технічними характеристиками. Але такі вироби потребують більш ретельного догляду. Натомість вишиванки із штучних матеріалів коштують значно дешевше, проте синтетичні волокна можуть подразнювати шкіру, викликати алергічні реакції. Звичайно, краще купувати вбрання з натуральних полотен, оскільки вони приємні до тіла, м’які, добре поглинають та відводять вологу, мають протиалергійні та антисептичні властивості.

Як би не дивно це звучало, але сучасний український ринок переповнений вишиванками китайського виробництва. Більшість покупців приваблюють низькі ціни на такі вироби. На жаль, якість китайської підроби бажає бути кращою, тому не варто витрачати кошти на одноразову продукцію. Окрім того, візерунок на таких сорочках не вишитий, а приклеєний до матеріалу.

Також розрізняють чоловічі вишиванки з коміром і без нього, з відкладним коміром, без плечових швів, із застібкою. Вибір того чи іншого вбрання залежить лише від індивідуальних вподобань та смаків.

Сьогодні українська вишиванка – не просто тренд, а невід’ємна частина гардеробу. Це універсальний одяг, оскільки він служить і для святкових подій, і для ділових зустрічей, а також може використовуватись як повсякденне вбрання.